Krátke záclony

Chcete, aby do vášho bytu prenikal dostatok denného svetla, ale zároveň netúžite mať prázdne okná bez záclon? Zaobstarajte si krátke záclony, ktoré sú ideálnym kompromisom. Vybrať si môžete jemné alebo farebné voálové záclony.

Náš tip

Kam sa hodia krátke záclony?

Ak hľadáte krátke záclony do kuchyne, najviac sa z vyššie uvedených typov hodia vitrážové záclony, ktoré majú malú výšku, takže vám nebudú tieniť na prácu. Ak chcete krátke záclony na chalupu, kde máte malé okná, opäť sa hodia tie vitrážové.

Pokiaľ si radi vystavujete na parapet kvety alebo dekoračné predmety, budú sa vám hodiť krátke záclony do obývačky v oblúkovom tvare, ktoré zabránia pohľadom zvonku a zároveň vám umožnia vystaviť vaše obľúbené dekorácie.

Krátke záclony na okno: aké typy existujú?

Krátke záclony do okien existujú v niekoľkých variantoch. Prvé sú krátke vitrážové záclony, ktoré sú navlečené na tyčke a ich výška je od 50 do 100 cm, čo znamená, že zakrývajú maximálne polovicu okna. Ďalšie sú krátke záclony k parapetu alebo krátke oblúkové záclony. Tento druh záclon sa obvykle vyrába ozdobnejšie, v ponuke ale nájdete aj jednoduché krátke voálové záclony pre moderné interiéry.

Krátke záclony s riasiacou páskou vám uľahčia prácu

Chcete mať vaše krátke záclony krásne nariasené? Potom vyberajte tie s riasiacou páskou, s pomocou ktorej si ľahko a rýchlo upravíte mieru riasenia presne podľa vašich predstáv, a to iba jedným zatiahnutím. Aby bolo nariasenie dokonalé, nezabudnite pri meraní záclony započítať rezervu. Pokiaľ naopak riasenie nevyžadujete vôbec alebo vám stačí malé, vyberte si krátke záclony s krúžkami, ktoré sa nasúvajú na tyčku.