Vyklápacie postele

Bývate v garsónke, bojujete s miestom a chcete sa pohodlne vyspať? Zaobstarajte si vyklápaciu posteľ, ktorá vám dopraje komfortný spánok a zároveň nezaberie príliš miesta. Vybrať si môžete z rôznych veľkostí podľa toho, či ste single alebo pár.

Náš tip

Ako vyberať vyklápaciu posteľ, aby sa vám dobre spalo?

Ak vyberáte vyklápaciu posteľ, je zásadnou otázkou, koľko osôb na nej má spať, a či sa má vyklápať horizontálne alebo vertikálne.

Horizontálna vyklápacia posteľ zaberie menej miesta do priestoru, zaberá ale väčšiu šírku steny. Vertikálne vyklápacia posteľ zase zaberie viac priestoru v miestnosti a menej na šírku steny. Záleží teda na tom, aké sú celkové rozmery miestnosti - jednotlivé riešenia môžete ľahko vyskúšať simuláciou pomocou krabíc či pások na zemi a stene.

Čo sa šírky spacej plochy týka, je pre single osobu dostačujúca vyklápacia posteľ 90×200 cm, prípadne komfortnejšia 120×200 cm. Pre pár je optimálna vyklápacia posteľ 160×200 cm alebo 180×200 cm. Minimum na spanie vo dvojici je 140×200 cm.

Vyklápacia posteľ: riešenie pre malé byty a izby

Malý byt či dokonca miniatúrna garsónka nemusia byť prekliatím, pokiaľ pri ich zariaďovaní využijete šikovný nábytok. Medzi taký patrí vyklápacia posteľ, ktorá je cez deň schovaná v skrini a nezaberá priestor, ktorý možno využiť napríklad na posedenie. Zároveň si tiež nemusíte ničiť chrbát na rozkladacej sedačke, ktorá sa pri častom sedení a ležaní presedí a príliš kvalitný spánok neponúkne.

Nezabudnite na priestor na rozkladanie

Posteľ vyklápacia zo skrine dokáže efektívne vyriešiť miesto na spanie, stále však potrebujete mať priestor, kam sa posteľ vyklopí. S tým vám pomôže konferenčný stolík, kreslo, skrinky a ďalší nábytok na kolieskach. Vďaka tomu sa vám bude s jednotlivými kúskami lepšie manipulovať a nebudete mať problém vašu vyklápaciu posteľ kedykoľvek ľahko a rýchlo rozložiť.