Papierové vianočné hviezdy

Vianočná hviezda z papiera patrí medzi najklasickejšie dekorácie, ktoré môžu ozdobiť vaše okná, dvere, poličky alebo štedrovečerný stôl. Nie ste príliš zruční alebo sa vám do výroby nechce? Poďte si vybrať niektorú z našej ponuky!

Náš tip

Vianočná hviezda z papiera ako DIY projekt

Ak nie ste manuálne zruční alebo ste nechali výrobu dekorácií na poslednú chvíľu, vyberte si peknú papierovú vianočnú hviezdu v našej ponuke - nájdete tu jednoduché, skladané, perforované aj svietiace.

Ak ste manuálne zruční, môže sa papierová vianočná hviezda stať vašim vianočným DIY projektom, pri ktorom sa zabaví celá rodina. Návod na papierovú vianočnú hviezdu nájdete napríklad na Pintereste, kde sa to zaujímavými inšpiráciami len tak hemží.

Papierová vianočná hviezda do okna, na dvere alebo na stôl

Hviezdy sú typickým symbolom Vianoc, preto patria medzi najobľúbenejšie dekorácie. Tie papierové navyše pôsobia prírodným dojmom a sú tak veľmi estetickým doplnkom, ktorý sa hodí do každej domácnosti. Siahnuť môžete po klasických bielych, hnedých či zlatých alebo si zaobstarať netradičnú čiernu. Veľmi pekná je tiež vianočná svietiaca hviezda do okna alebo svietiaca stojaca vianočná hviezda z papiera.

Prečo sú hviezdy symbolom Vianoc?

Poďme si trochu osviežiť pamäť a pripomenúť si, prečo sú hviezdy dôležitým symbolom Vianoc. Všetko začalo narodením Ježiška, ktorému sa prišli pokloniť a odovzdať dary mudrci – označovaní ako Traja králi. Správnu cestu im ukázala hviezda, ktorá vysvitla nad Betlehemom, miestom, ktoré sa stalo zásadným pre vznik kresťanstva.