Jednolôžkové postele

Jednolôžková posteľ slúži najčastejšie deťom, dospievajúcim či seniorom, pričom každá skupina má svoje vlastné požiadavky na parametre, ktoré zaručia kvalitný spánok. Výber je našťastie široký, a tak sa nájde tá pravá jednolôžková posteľ pre každého.

Náš tip

Jednolôžková posteľ s úložným priestorom ušetrí miesto

Či už je jednolôžková posteľ pre seniorov, deti či návštevy, vždy sa hodí, keď ponúkne niečo navyše. A čo je tým najlepším benefitom pre väčšinu domácností?

Samozrejme úložný priestor, do ktorého je možné uložiť hračky, sezónne oblečenie, športové vybavenie alebo lôžkoviny. Ak bude posteľ s úložným priestorom slúžiť pre deti, mali by ste dbať na bezpečné otváranie a zatváranie, aby nedochádzalo k nehodám – najistejšie sú šuplíky či police, piestovému vyklápaniu sa radšej vyhnite.

Posteľ jednolôžko: ideálna voľba pre deti

Tým najmenším deťom obvykle stačí jednolôžková posteľ s rozmermi 80×200 alebo 90×200 cm. Na druhú stranu je ale treba počítať s tým, že deti vyrastú, pokiaľ teda máte dostatok miesta, je vhodnou voľbou jednolôžková posteľ vo veľkosti 100×200 cm. Čo sa materiálu týka, môžete zvoliť posteľ z masívu alebo laminátu, v ktorej sa nedrží prach a roztoče.

Čo by mala spĺňať jednolôžková posteľ pre seniorov?

Jednolôžková posteľ pre seniorov by mala byť dostatočne vysoká, aby zabezpečila pohodlné vstávanie a ľahnutie tým, ktorí majú pohybové problémy. Pre staršie osoby teda hľadajte postele s výškou 55 – 65 cm. Ďalšou nevyhnutnosťou je kvalitný rošt a samozrejme aj matrac pre seniorov, ktorý by mal byť ideálne antibakteriálny, priedušný, s niekoľkými anatomickými zónami a skôr tvrdší.