Hliníkové pergoly

Posedenie na záhrade, na ktoré páli slnko alebo ho bičuje dážď, nie je na odpočinok práve ideálne. Aby ste si mohli svoj voľný čas na záhrade či terase užiť naplno, bude sa vám hodiť hliníková pergola. Prečo práve tá?

Náš tip

Aké hlavné výhody má pergola z hliníka?

Nie ste manuálne zruční a stavba pergoly vám naháňa zimomriavky? Žiadny strach, hliníková pergola sa skladá z predpripravených dielov, ktoré iba zostavíte k sebe. Príjemné posedenie si tak môžete užívať behom okamihu a bez veľkých starostí.

Okrem toho, že vám hliníková pergola ušetrí veľa práce, jej ďalšou výhodou je dlhá životnosť, a to vďaka špeciálnym povrchovým úpravám a materiálom, ktoré sú odolné voči dažďu, mrazu alebo napríklad krupobitiu – pred nákupom odporúčame vždy kontrolu parametrov.

Hliníková pergola: užitočný doplnok na záhradu či terasu

Teplo, dážď, padajúce lístie či hmyz – to sú faktory, ktoré vám posedenie na záhrade práve dvakrát nespríjemnia. Vhodným doplnkom je tak hliníková pergola s lamelami poskytujúca tieň aj ochranu pred nepriaznivým počasím. A aký rozmer je ideálny? Záleží samozrejme na veľkosti vašej záhrady či terasy, všeobecne však medzi najobľúbenejšie patrí hliníková pergola 6×4, 5×4, 4×4 alebo 4×3 metre.

Ako zútulniť hliníkovú pergolu? Pomôžu látky a dekorácie

Hliníková pergola vás zaujala svojimi vlastnosťami, ale nepáči sa vám jej vzhľad? Jednoduchá pomoc! Stačiť vám bude pár metrov látky, z ktorých urobíte baldachýn, alebo zvislé závesy, ktoré omotáte okolo stĺpikov. Relaxačnú atmosféru navodí aj záhradný nábytok z umelého ratanu doplnený o vankúšikykvety. Vaša hliníková pergola sa vďaka nim premení na super útulný priestor, z ktorého sa vám nebude chcieť odísť.