Kilner fermentation SET dóza na kvasenie zeleniny 3 l

Chcete zostať fit počas jesenných plieskaníc, zimných chumeleníc aj jarného aprílového počasia? Nemusíte hneď bežať vykúpiť lekáreň. Na to, aby ste boli po celý rok zásobení vitamínom C, minerálmi, enzýmami a probiotickými kultúrami , vám postačí čerstvá zelenina, trocha soli a táto fermentačná sada značky Kilner. S jej pomocou vyrobíte počas pár dní zdravím prekypujúce pickles alebo pikantné kórejské kimchi , ale hodiť sa vám bude aj na prípravu dlho kvasenej zeleniny , napr. kyslej kapusty alebo uhoriek „kvašákov“. Set je tiež odpoveďou na večnú otázku záhradkárov, čo si počať s tohtoročnou úrodou zeleniny. Pokiaľ sa vo vašej rodine nejaký vášnivý záhradkár vyskytuje, darček k narodeninám máte týmto vyriešený. Fermentačnú sadu tvorí veľký pohár s objemom 3 l . Tú naplňte najemno nakrájanou zeleninou zmiešanou so soľou (pod viečkom ponechajte maximálne 6,5 cm voľného miesta) a zaťažte dvoma keramickými kameňmi , ktoré sú súčasťou sady. Nádobu uzavrite priloženým silikónovým viečkom a obsah nechajte kvasiť pri izbovej teplote. Odvod plynov vznikajúcich pri kvasení zaistí ventil . Po 3–7 dňoch sa môžete do svojho diela s chuťou pustiť. V prípade dlho kvasenej zeleniny nechajte baktérie mliečneho kvasenia pracovať 4–6 týždňov . Obsah sady:
  • 1x fermentačný pohár na kvasenie 3 l
  • 2x keramické kamene na zaťaženie fermentovanej zeleniny
  • ventil pre bezpečný odvod uvoľňujúcich sa plynov
  • silikónové viečko pre hermetické uzavretie dózy
Starostlivosť a použitie:
  • Pred každým použitím skontrolujte, či je Kilner® Fermentation Set čistý a zbavený všetkých zvyškov jedla.
  • Vzduchový uzáver určený iba na ručné umývanie.
  • Nádoba Kilner® Jar, silikónové viečko a keramické kamene sú vhodné do umývačky.
  • Nelejte vriacu vodu priamo do nádoby.

    DÔLEŽITÉ: Pri plnení nádoby Kilner® Jar ponechajte medzi náplňou a viečkom nádoby priestor s hĺbkou 6,5 cm pre prípad, že by sa zväčšil objem náplne v priebehu procesu fermentácie.

  • V prvých dňoch fermentácie kontrolujte, že viečko nie je vypuklé a že je pevne zatvorené. Pokiaľ tomu tak nie je, viečko utiahnite.
  • Vždy sa uistite, že jedlo v nádobe Kilner® Jar je úplne ponorené v náleve. Keramické kamene Kilner® (ktoré sú súčasťou balenia) napomáhajú zaťaženiu zmesi v nádobe a zaručujú začiatok procesu fermentácie.
  • Nádoba Kilner® Fermentation Jar by sa mala uchovávať v teplote medzi 17,8 °C a 24 °C, pretože ide o ideálne teplotné rozmedzie pre fermentáciu.
  • Akonáhle je fermentovaná potravina pripravená na konzumáciu, presuňte nádobu do chladničky. Vďaka tomu sa fermentácia spomalí. Prípadne môžete fermentované potraviny presunúť do uzatvárateľných pohárov Kilner® Clip Top Jars a opäť uchovať v chladničke.
  • Odporúčame pravidelne kontrolovať po domácky fermentované potraviny. Občas sa môže na povrchu potraviny v nádobe objaviť pena. Ide o úplne normálny jav; penu ľahko odstránite naberačkou alebo nerezovou lyžicou. Tiež odporúčame čistiť vnútornú stranu uzáveru pohára od všetkých zvyškov jedla a štiav. Je veľmi dôležité, aby všetky potraviny v nádobe boli úplne ponorené do nálevu. Ak tomu tak nie je, odstráňte všetku zmes v nádobe, ktorá nie je ponorená do nálevu.
  • Pokiaľ sa v nádobe objaví pleseň, vyhoďte celú várku a začnite s celým procesom od začiatku. Vždy sa uistite, že je viečko pevne utiahnuté, aby sa nádoba vzduchotesne uzavrela.
  • Vždy používajte filtrovanú vodu.
  • Odporúčame používať soľ bez jódu as proti-spekavými látkami.
ďalšie informácie

Ďalšie podobné produkty

Zobraziť ďalšie dózy na potraviny